• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)

Leuke actie! verblijf je tussen 5 november en 1 maart een midweek in één van onze accommodaties? Dan ontvang je van ons 1 nacht cadeau (uitgezonderd de kerstvakantie).. En natuurlijk inclusief een heerlijk ontbijt! 


LET OP: van 5 tot 22 januari 2024 is het bos roept! gesloten

 

De groene agenda

'Start van de Winter Weekend' op het bos roept!
Vrijdag 1 december tot en met zondag 3 december

Het eerste weekend van december organiseren wij het 'Start van de Winter Weekend' op het bos roept! Want wat is nu fijner dan winterkamperen en genieten van je eigen gestookte vuurtje, boswandelingen, kampvuurmuziek, overheerlijke snert, warme dranken en gezellige creatieve workshops? Voor de winterkampeerders met de camper of caravan hebben wij 13 verharde winterkampeerplekken aangelegd, verspreid over ons kampeerterrein. En kom je als echte winterkampeerbikkel met de tent? Dan hebben wij altijd een plekje voor je (graag wel even van tevoren reserveren).

Programma 'Start van de Winter Weekend'
Vrijdag 1 december
15:00u. tot 21:00u. Warm welkom van Soof on Wheels! Overheerlijke barista koffies, warme chocolademelk (met of zonder rum..) en de lekkerste baksels van Sophie vanaf ons ‘Keukengeheimen terras’. Ook erg lekker als toetje na de maaltijdsnert!

17:00u. tot 19:30u. Geen zin om te koken? Wij bereiden een goed gevulde maaltijdsnert (€8) vanuit Keukengeheimen. Zowel vega als niet-vega mogelijk. 

Zaterdag 2 december
10:00u. tot 13:00u. Creatieve workshop Leer Bewerken 'Maak je eigen leren notitieboek of boekomslag' (€17,5). Kom lekker aanwaaien in de kas wanneer jij zin hebt! Meer informatie vind je onder het programma.

14:30u. tot 16:30u. Workshop Loslaten & Vooruitblikken 'En nu even écht tijd voor jezelf' (€17,5). De kas is op dat moment alleen toegankelijk voor deelnemers van deze workshop. Meer informatie vind je onder het programma.

19:30u. tot 20:30u. 'Klanken uit het Bos' met Jasper Schalks. Prachtige gitaarmuziek van Jasper rondom knetterend haardvuur in onze glazen kas, onder het genot van warme glühwein, een Wierings Liefke en marshmallows voor de kinderen.

Zondag 3 december
9:30u. tot 10:30u. Ga op pad met bosliefhebber Frans voor een heerlijke ochtendwandeling en ontdek leuke weetjes over het Robbenoordbos.


Soof on Wheels
Vrijdag 1 december van 15:00u. tot 21:00u.

Soof on Wheels staat staat tijdens het 'Start van de Winter Weekend' ook weer op het bos roept! Je vind Sophie met haar koffiewagen op ons 'Keukengeheimen' terras (tegenover het sanitairgebouw). Geniet van lekkere barista koffie, warme chocolademelk en haar overheerlijke zelfgemaakte baksels (ook lekker als toetje voor na de Snert!).


 

Workshop Leer Bewerken 'Maak je eigen leren notitieboek of boekomslag'
Zaterdag 2 december, kom aanwaaien in de kas tussen 10:00u. tot 13:00u.

Tijdens deze workshop van Rowie maak je een leren omslag voor jouw favoriete boek of een leren notitieboek (erg leuk ook om te gebruiken voor de workshop hierna van Danielle). We maken voor deze creatieve workshop gebruik van reststukken meubelleer of plantaardig gelooid tuigleer. Tijdens de workshop leer je een aantal basistechnieken van het leer bewerken, zoals het leer snijden, leer stempelen (waardoor je bijv. prachtige patronen of teksten in het leer kunt maken), leer naaien/vlechten en het aanbrengen van holnieten en/of drukknopen in het leer. 

Kom tussen 10:00u. en 13:00u. lekker aanwaaien in de kas, wanneer jij zin hebt in deze creatieve sessie! Ga ervan uit dat je circa 2 uur nodig hebt voor het maken van een leren boekomslag of leren notitieboek. Ook kinderen mogen meedoen met deze workshop, maar wél onder begeleiding van een ouder. Doe je mee? De kosten voor de workshop bedragen €17,50 (inclusief het materiaal). Inschrijven kan alvast via deze link of bij aankomst in onze receptie. 


 

Workshop Loslaten & Vooruitblikken 'En nu even écht tijd voor jezelf!'
Zaterdag 2 december van 14:30u. tot 16:30u.

Een heerlijke middag even alle aandacht voor jezelf, op de drempel van de wisseling van herfst naar winter. Tijdens deze workshop van Danielle staan we stil bij de afgelopen maanden en blikken we vooruit naar een nieuw seizoen (en stiekem ook alvast naar 2024) .Voel je welkom in onze fijne kas. Hier brandt de kachel, staat een rustig muziekje aan, is er thee en koffie en natuurlijk wat lekkers. Misschien hangen zelfs de lichtjes voor de feestdagen al!

De kas is voor een paar uur alleen voor onszelf en hierdoor kunnen we ons lekker even onderdompelen in rust, verbinding, reflectie en…..creativiteit. Met behulp van diverse werkvormen gaan we op zoek naar ontspanning, laten we los wat niet meer dient en kijken we naar onze plannen en verlangens voor de toekomst. Ook maak je zélf een aandenken in 'het bos roept!' stijl, zodat je thuis (in alle hectiek van de dag) herinnert wordt aan datgene wat jij graag wilt zien in 2024. 

Doe je mee? De kosten voor de workshop bedragen €17,50 (inclusief het materiaal). Inschrijven kan alvast via deze link of bij aankomst in onze receptie. 


'Klanken uit het Bos' met Jasper Schalks
Zaterdag 2 december vanaf 19:30u.

Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter uit het West-Friese Nieuwe Niedorp. Nadat hij op zijn 15e zijn eerste cd van Bob Dylan kocht, heeft authentieke folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten. Dat Dylan, oude folk en de gehele platenkast van je opa een onbetwistbare inspiratie voor Schalks vormen komt ook duidelijk naar voren op zijn in 2022 uitgekomen debuutalbum Stand This Storm, waarover muziektijdschrift Musicmaker het volgende schreef: 

‘Een verzameling mooie, ambachtelijke en vaak rustige songs, die prachtig zijn opgebouwd, blijven hangen, en waarbij Jaspers duidelijke en heldere stem centraal staat.’ 

Geniet onder het genot van knetterend vuur en warme glühwein (of warme chocolademelk voor de kinderen) van een fijne livesessie van Jasper tijdens het 'Start van de Winter Weekend' in onze glazen kas.