• Kijk om u heen...

Fietsers en wandelaars met een trekkerstent zijn bij ons altijd van harte welkom, ook zonder reservering! Je kunt dus wandelend of per fiets gewoon aan komen waaien :)

Omgeving

Kijk om u heen. U bent op loopafstand van Den Oever. Van de zaterdagse vismarkt (uiterst geanimeerd). Van visrestaurants (zeer redelijke prijzen). Van Tante Pietje en De Houtzolder (2 cafés die uw leven veranderen). En van de kolonie zeehonden op de Waddenzee (vertrek vanaf de Oostkade).

Meer tijd -> meer mogelijkheden. Vanuit Den Helder (auto of bus) bent u in 10 minuten op Texel. Tip: koop een rondrit per bus. Schagen (zeg “Skage”) is echt een oer West-Friese beleving. Mis niet de veemarkt en let op de festiviteiten. Alkmaar: begin op de kaasmarkt en 'verdwaal' in de kronkelstraatjes van de oude binnenstad. In één dag goed te doen vanuit het bos roept! 

Nog even dit: we hebben nog wat extra's voor u. Pal bij het Robbenoordbos ligt nog een tweede bos: Het Dijkgatbos. Weliswaar kleiner dan het 'onze' maar het heeft een extra bijzonderheid. Hier is een route voor mountainbikers uitgezet van 9 km! En het is een écht technische route die alles van u vraagt. En van uw bike. Beide bossen zijn verbonden door een betonnen fietspad, kom maar op!







Verder nog:

- Helderse Vallei, de Donkere Duinen.

- Het strand, van Den Helder tot Petten. Prachtig strand en fijne strandrestaurants!

- Amstelmeer, voor zeilen, windsurfen en kite surfen een prachtige spot dichtbij.

- Zwemmen kan op het Zuiderstrand bij Den Oever, op het Lutjestrand aan het Amstelmeer of aan de vooroever in Medemblik

- Wieringen, het voormalige Waddeneiland: Een echte eilandbeleving aan het vaste land. 

- Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland

- De afsluitdijk, bezoek het Waddenbeleefcentrum

- En er is nog meer moois hier in de Kop van Noord-Holland we vertellen het u graag!